فهرست مطالب:

آموزش تغییر کارکرد: 9 مرحله
آموزش تغییر کارکرد: 9 مرحله

تصویری: آموزش تغییر کارکرد: 9 مرحله

تصویری: آموزش تغییر کارکرد: 9 مرحله
تصویری: نه کاری که نمیدونستی گوشیت انجام میده | 9 کاربرد مخفی گوشی 2024, جولای
Anonim
آموزش تعویض عملکرد
آموزش تعویض عملکرد

Gå in på

مرحله 1: نرم افزار

نرم افزار
نرم افزار

Gå سدان در نرم افزار på

مرحله 2: Installera Arduino

Installera Arduino
Installera Arduino

V alternativelj det alternativet som passar bäst till din dator

مرحله 3: Starta Med Arduino

استارتا مد آردوینو
استارتا مد آردوینو

Det kanske ser ut så här i början. Eller n likgot liknande iallafall.

مرحله 4: PinMode ()؛

PinMode () ؛
PinMode () ؛

Vi ska skriva grejer under "void setup ()"، det som man skriver under där sägs bara en gång till arduinon. Det som vi kommer skriva här behöver ardunion bara veta en gång.

Vi kan börja med att skriva "pinMode (7، INPUT)؛"، 7: an säger till Arduinon att något kommer att hända där. Med INPUT såger man att det kommer att komma stråm från 7: an.

Sedan dår under så skrev vi "pinMode (12، OUTPUT)؛" 12: a säger till arduinon att något kommer att hända där. Med OUTPUT såger vi att tar emot ström där.

مرحله 5: Int

Int
Int

با استفاده از "حلقه خالی ()" kommer sedan att köras om och om igen hela tiden tills man stänger ner programmet sen när man sätter på den.

Frirst skriver vi "input = digitalRead (7)؛" ، d man såger man till att "input" می توانید از شماره numra 7 hela tiden استفاده کنید.

Då måste vi säga till vad "input" ör för något. Det gör vi där uppe när vi skrev "int"، n vir vi satte att "input" lir lika med 0. "int" attr att man ska definiera en variabel. Så då skriver vi "input" där uppe då säger vi att "input" lir lika med 0 i början. Vi ska sedan sätta på en knapp på kopplings bordet. Så när vi senare kommer trycka in den knappen så kommer "input" att var lika med 1.

مرحله ششم: بولی

بولی
بولی

Där uppe under int så ser du att det har kommit upp ett nytt ord. Boolean är att man kan göra så att en variabel truer true eller false. Denna variabel kallar vi just nu pin0n. Detta kommer sedan att vara om lampan lyser så kommer det att vara true annars kommer den vara false.

längre ner har det kommit upp en if-sats som man kallar det. if-satser är väldigt bra att vet och används i principallala program idag. فقط denna kod betyder att om input är lika med 1 och pin0n falser false då blir pin0n true. Annars om input är 1 och pin0n truer true یا blir pin0n false. ورودی kommer sedan att vara 1 när vi trycker på knappen på kopplingsbordet.

مرحله 7: If-sats Till

If-sats Till
If-sats Till

Under den förra if-satsen ska ska du skriva en till if-sats som ska säga till att om pin0n är true så ska den skicka ut ström genom port 12 annars om pin0n är false såka den inte skicka ut någon ström från port 12.

Nu har vi hela koden och ska bara göra våran krets mellan kopplingsbordet och arduinon.

مرحله 8: Kopplingsbordet Och Aruinon

Kopplingsbordet Och Aruinon
Kopplingsbordet Och Aruinon

Man tar en sladd (röda sladden) och kopplar den mellan kopplingsbordet och arduinonons 5V پورت.

Sedan så kopplar man den röda sladden till en knapp som släpper igenom ström över till andra sidan om man klickar på den. Om man inte klickar på den så ör strömmen fortfarande kvar på samma sida men åker sidled två knappar till vänster där den har sin fot.

Vid den foten har vi satt en resistor som ledder till en jord (blå sladden) ، som sedan dödar all ström som går in i arduinon. Anledningen till att man sätter en resistor där ör för att arduinon inte klarar av att få i sig 5V hela tiden.

På andra sidan av kopplingsbordet har man satt en annan sladd (gula sladden) ، den sladden leder till port 7 ، بعد از آن می توان کارکرد کومر را تا قبل از آن انجام داد. För om man klickar på knappen så kommer det komma in ström i port 7. Vi vet från tidigare att det är port 7 som bestämmer om vi ska skicka ut ström eller inte.

När man trycker på den knappen och det kommer ström till port 7 så ska den ändra sin 0: a till en 1: a eller om den redan har en 1: a ska ska den ändra från en 1: a till en 0: a.

Som vi vet tidigare så vet vi att om port 7 har en 1: a så ska port 12 (orangea sladden) skicka ut ström. Mellan lampan och port 12 så finns det en resistor som anpassar den strömmen som lampan vill ha. Detta kan man räkna ut med Ohms lag som lyder. Där R är resistansen som vi vill få reda på، U är spänningen och I är strömmen.

Vid lampans andra sida så ska det finnas en jord som dödar all ström som är kvar.

مرحله 9: کلار

کلار
کلار

Nu ska du bara skicka in din kod in i arduinon genom att koppla dom tillsammans med en kabel och klickar på knappen uppe till vänster i din kod.

توصیه شده: