فهرست مطالب:

چراغ صوتی Reagerende: 9 مرحله
چراغ صوتی Reagerende: 9 مرحله

تصویری: چراغ صوتی Reagerende: 9 مرحله

تصویری: چراغ صوتی Reagerende: 9 مرحله
تصویری: Sound To Make Your Dog Sleep within 5 Minutes | Dog Hypnosis 2024, اکتبر
Anonim
چراغ صوتی Reagerende
چراغ صوتی Reagerende
چراغ صوتی Reagerende
چراغ صوتی Reagerende

Ik heb dit project gemaakt voor mijn keuzevak "اشیاء هوشمند".

Ik heb de audio reagerende bureaulamp gekozen omdat ik veel muziek luister thuis. Dus als ik ergens dan muziek aan zet moet het branden.

Het reageerd niet alleen op muziek maar kan ook op praten reageren. Maar het moet ook pas reageren als ik dat wil. dat wordt gedaan door een RFID pas. Dit functioneert als aan knop om onnodig gebruik te voorkomen. در 10 دقیقه متوقف می شود و می توانید از RFID استفاده کنید.

مرحله 1: MoSCoW Lijst

MoSCoW Lijst
MoSCoW Lijst

مرحله 2: آردوینو نانو

آردوینو نانو
آردوینو نانو

Ik ga voor dit project een microcontroller gebruiken van Arduino. De Nano V3.0

Ik heb voor een nano versie gekozen om er voor te zorgen dat ik ze makkelijk kan opbergen in de behuizing en dat ik ze makkelijk permanent kan solderen.

مرحله 3: De Geluidsensor

De Geluidsensor
De Geluidsensor

De geluidsensor تقویت کننده میکروفون و تقویت کننده است. تقویت کننده een lm358 است. De Sensor heenft een digitale sensor enenen analoge sensor. Met een potmeter kan je de gevoeligheid verkleinen of vergroten.

de sensor: سنسور برگه اطلاعات lm358

مرحله 4: De RFID Reader

De RFID Reader
De RFID Reader

با استفاده از RFID خواننده می توان به مستر کارت و RFID برچسب زد که می توانند نشانه ها و راهنمایی های لازم را ارائه دهند. Als er een RFID tag voorgehouden wordt dan kijkt hij of dat hij toegang heeft. Als de RFID tag toegang heeft gaat hij een signaal doorgeven aan de Arduino nano. Die zorgt er dan voor dat de led aangezet worden en dat het licht op het geluid gaat reageren met behulp van de geluidsensor.

خواننده RFID: برگه اطلاعات

مرحله 5: Elektrisch Circuit Voor De 5V Voeding

مدار Elektrisch Voor De 5V Voeding
مدار Elektrisch Voor De 5V Voeding

Ik gebruik voor de voeding regeling een lm317. ik gebruik deze doordat ik met mijn opleiding elektrotechniek al meer gewerkt heb met deze voedingsregelaar.

de formula de lm317 Vout = 1.25 * (1 + R2/R1) است. hierbij is bij mijn schakeling de R2 330Ohm en de R2 is 100 en 10 samen، dus 110Ohm.

als je het moeilijk berekenen vindt kan je ook deze site gebruiken: ماشین حساب lm317

De lm317 kan tot een spanning van 37 volt hebben als ingang. hierdoor kan je de 12v آداپتور vervangen door een 24v. pas hierbij wel op dat hij veel warmer wordt hierdoor.

برگه اطلاعات lm317

مرحله 6: Elektrisch Circuit Voor Led

مدار Elektrisch Voor Led
مدار Elektrisch Voor Led

Ik heb dus gekozen voor een Arduino nano voor de lamp. de arduino zorgt ervoor dat de analogen input van microfoon wordt omgezet tot een digitale output voor de led. de led krijgt stroom van de 2de arduino (zie volgende stap)

De codering voor de Arduino heb ik toegevoegd. De codering zorgt ervoor dat er ein bepaalde waarde van de analogen input van geluid omgezet wordt naar een waarde voor de digitale output die naar de led gaan.

در برنامه نویسی zit ook een voorzorg voor het vastlopen van de microfoon. als de microfoon te vaak een verkeerde waarde geeft wordt hij automatisch gereset.

De leds heb ik gemaakt door and RGB led strip (Ledstrip) op een pvc buis te plakken. de pvc buis heenft een diameter van 4cm.

De ledstrip heeft 3 aansluitingen. در صورت عدم وجود صدا در ولتاژ 5 ولت از GND و ورودی دیجیتالی در آردوینو نانو ، استفاده می شود.

مرحله 7: Elektrisch Circuit Voor RFID

مدار Elektrisch Voor RFID
مدار Elektrisch Voor RFID

Voor de aan/uit knop heb ik gekozen voor een tag RFID. Deze schakeling zorgt ervoor dat je met een pasje hem aan kan zetten. Je kan met de masterpass iemand toevoegen of verwijderen aan de lamp.

Het is wel belangrijk dat je de ledlampjes (niet die aan de ledstrook) aan de ground verbindt doormiddel van een 220Ohm weerstand. Zie eindschakeling.

برنامه نویسی heb ik toegevoegd.

برنامه نویسی Deze is niks meer dan een voorgecoodeerde file die je kan invoegen در برنامه program. het is te openen bij: فایل> مثالها> MFRC522> Accesscontrol

er is al veel te vinden in de file zelf maar er hoeven maar een paar dingen veranderd te worden

#تعریف COMMON_ANODE moet je weg halen door er twee (/) voor te zetten. daarna zet de 3 keer #define (kleur) Led met de bijbehorende pin.

je moet ook een #deleine relay 5 neerzetten voor de Relay pin.

voor de tijd van het aan zijn van het attraat moet je int lockDelay neerzetten met een bepaalde tijd in seconden.

je moet bij de grant (300) درب veranderen اعطا شده (lockDelay).

مرحله هشتم: Totale Schakeling

مرحله 9: Ontwerp

آنتروپ
آنتروپ
آنتروپ
آنتروپ

اگر بخواهید گماکت را با بیولپ ون لازرسنایدر آشنا کنید. Ik heb de buitenkant gemaakt van hout van 3.6mm dik. ik heb om het licht mooi door te laten met plexiglas raampjes erin gemaakt. het پلکسی گلاس melkwit است. dit is de plexiglass die ik heb gekocht: پلکسی گلاس.

het ontwerp voor de lasersnijder heb ik gemaakt با Adobe illustrator ملاقات کرد. om er voor te zorgen dat de lasersnijder goed snijdt moet de lijn 0.01mm dik zijn en RGB red. Ik heb het ontwerp voor de behuizing en het plexiglass toegevoegd.

توصیه شده: