فهرست مطالب:

خانه هوشمند از راه دور: 5 مرحله
خانه هوشمند از راه دور: 5 مرحله

تصویری: خانه هوشمند از راه دور: 5 مرحله

تصویری: خانه هوشمند از راه دور: 5 مرحله
تصویری: لزبازی لیلا اوتادی چه لبی میگیره (نبینی از دستت رفته) 2024, ژوئن
Anonim
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور
خانه هوشمند از راه دور

متریالن:

dunne gelamineerde hout platen.

1 x grondplaat met een قطر ون 1 سانتی متر

کلین نگلز

2 عدد تخته نان

پلاک بند

کابلهای روبشی با قطر 0.3 سانتی متر

کبل جامپر

gereedschap:

بورماشین

lijmpistool

فروخته شده

schroevendraaier

جزء

2 تخته رله با 4 رله er op ملاقات کرد

1 عدد Raspberry pi 3 از 4

1 x ethernetkabel (حداقل 1 متر)

2 x voeding kabels voor 12 V (1 met jack و 1 met zichtbare VCC و GND kabel)

1 x Raspberry pi voeding kabel

1 x سنسور druppel مبدل met bijhorende

1 عدد MCP3208 (ADC)

1 x PCF8574 (voor LCD)

صفحه نمایش 1 x I2C LCD

1 x arduino UNO

1 x RFID (VMA405)

4 عدد led

4 عدد نوار LED (12 ولت)

4 x LM35GZ (سنسور دما)

1 پتانسیومتر

1 عدد ماژول voading 120 (3.3V در 5V)

De totale kost van het project is ongeveer 130 یورو exclusiveief het verwerkte hout.

In bestanden vindt u de de BOM با تمام پیوندها و اجزای آن آشنا شدید.

مرحله 1: Elektronica Aanlsuiten

Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten
Elektronica Aanlsuiten

Begin met de T-cobbler van de raspberry pi te monteren op het breadbord en plaats de MB102 (voeding) aan de andere kant van het breadbord. Zorg ervoor dat ze een gemeenschappelijke ground hebben. Daarna plaats je de mcp3208 en de PCF8574 sluit deze juist aan op de raspberry pi3. Vergeet niet van een pullup we understand te plaatsen voor de i2C bus. Maak gebruik van de externe voeding als bron niet de Raspberry pi. Indien je het fout aansluit of als er problemen zijn is dit veiliger. sluit aan de pcf8574 de 8 datalijnen aan van de LCD en verbind alle andere kabels van de lcd met de raspberry pi. Je kan de backlight ook activeren maar gebruik hiervoor de externe voeding. Maak een spanningsdeler ملاقات کرد و ما را از طریق پتانسیومتر یا زومیت مجوزهای لازم درک کرد. Sluit deze 4 spanningsdelers dan aan op de de MCP analoge ingangen. سنسور درجه حرارت LM35GZ heenft 3 pinnen de gnd، vcc en de output. verbind deze met de externe voeding en de MCP. De RFID sluit je aan op de Arduino است. Voed de arduino met USB-kabel vanuit de Raspberry pi ملاقات کرد. Dit is de test omgeving nadat deze schakeling volledig juist is en werkt kan je hem verwerken in de maquette. Verbind de relais borden met de 12 V voeding en sluit alles ingangen aan op de raspberry pi. Aan de uitgangen hang je het slot، 2 leds en de 4 ledstripts. De overige leds sluit je rechtstreeks aan op de raspberry pi met een voorschakelweerstand.

مرحله 2: Maquette

ماکت
ماکت
ماکت
ماکت
ماکت
ماکت

Maak de maquette volgens de schetsen. Gebruik houtlijm om de muren vast te lijmen en nagels voor de dikkere grondplaten. Voorzie een extra achter kamer voor de hardware. Voorzie een 2 extra platen voor de achterkamer te kunnen bedekken en 1 voor de hardware later op te kunnen monteren. De houten plaat voor de achterkamer te bedekken voorzie je van 4 4 magneten om het huis dan gemakkelijk te kunnen sluiten. Aan de binnenkant van de achterkant monteer je een frame zodat de achterplaat ergens kan tegen staan. Hierop plaats je ook nog 4 magneten. Monteer op de achterplaat ook nog 2 handvatten voor het gemakkelijk te kunnen openen van het huis.

مرحله 3: وب سایت کد

کد وب سایت En
کد وب سایت En
کد وب سایت En
کد وب سایت En
کد وب سایت En
کد وب سایت En

Gebruik python voor het openzetten van een website op de raspberry pi en ook voor het inlezen an alle sensoren op de. وب سایت Je kan deze zelf aanmaken of kiezen hoe deze eruit ziet. در HTML ، CSS و JavaScript به صورت پیش فرض صحبت کنید. Gebruik socketio voor het versturen van de data tussen de backend en frontend. Voor alle data op te slaan gebruik je mysqlworkbench en maak je een model op je Raspberry pi. Het Arduino gedeelte bestaat uit het inlezen van de id's met de RFID en het doorsuren van de ingelezen waardes naar de Raspberry pi از طریق ارتباطات جدی. Voor het gemak gebruik een externe کتابخانه voor het inlezen van de RFID. De Raspberry pi می تواند از طریق MCP3208 از طریق آنالوگ حسگر وارد عمل شود. De druppel sensor can je analoog en digitaal inlezen. De MCP maakt gebruik van de SPI bus om te communiceren met de Raspberry pi. موضوعات مربوط به نرم افزار و یا استفاده از حسگر در وب سایت مورد بررسی در لحظه تأخیر است.

Hier vind u alle andere nuttige informatie voor het maken van dit project. ((نرم افزار در آن)

مرحله 4: سخت افزار Monteren

سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren
سخت افزار Monteren

Nadat alle software in orde is en de harware juist is aangesloten kan je testen alles werkt. به طور کلی می توانید از این طریق وارد سیستم خود شوید و در قسمت سخت افزاری آن کار کنید. Plaats de breadbords، relais، Raspberry pi en de arduino uno op een plaat. Verleng alle draden zodat de leds en led strip in de kamers passen. Gebruik hiervoor een soldeerbout en krimpkous om de verlengingen mooi af te werken. Monteer ook alle temperatuur sensoren en licht sensoren in de muur en verleng de kabels waar nodig. Hang de RFID aan de linker zijkant van het huis en boor een gat van een diameter 0.5 cm. Hier door passen alle kabels van de Arduino en het slot. Aan de andere kant van de maquette plaats je het LCD scherm en hier boor je ook een gat van 1 cm است. Verleng alle kabels van de PCF8574 en verbind ze door het gat. Monteer een plastic L profiel aan de onder kant zodat de plaat met alle elektronica kan recht staan. Monteer in de bovenste kamer bij de convertor voor de regen sensor een dikke plaat om daar aan een plankje te hangen om de plaat te kunnen vergrendelen. Verwijder ook 1 cm aan de onder kant van het frame frame met de magneten zodat daar alle kabels door kunnen. Gebruik dubbelzijdige plakband om de kabels geordend te houden en om zo een overzicht te behouden over de schakeling. Aan de led strips hangt er een plakker trek de onderste laag van de strip en plak het aan de bovenkant. Je kan achteraf ook nog de led's vervangen door echte verwarmingselementen (RC016) maar hier heb je dan wel een zwaardere voeding voor nodig.

مرحله 5: Afkerking

Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking
Afwerking

De maquette is nu zo goed als klaar است. Je kan de deze nu nog afwerken met verf of je kan deze beplakken met stickers om de kamers er wat leuker te laten uitzien. Als u de maquette zou willen uitbreiden dan kan u altijd de overige plaats op de zolder benuttigen als extra kamer.

توصیه شده: