فهرست مطالب:

تحرک Okosparkolo: 7 مرحله
تحرک Okosparkolo: 7 مرحله

تصویری: تحرک Okosparkolo: 7 مرحله

تصویری: تحرک Okosparkolo: 7 مرحله
تصویری: Human Fall Flat Mobile - Gameplay Walkthrough Part 4 - Level 7: Water (iOS, Android) 2024, اکتبر
Anonim
تحرک Okosparkolo
تحرک Okosparkolo

a beadandó során csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt. Az alapelgondolás a be-és kimenő autók számlálása ، és ezzel a parkoló foglaltságának megadása volt. Ezt a munka során e-mailküldő és tweetelő funkcióval bővítettük ، hogy a parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek a szabad helyekről.

مرحله 1: اسکوزک ، آلکاتریشک

A megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt، melyek a következők:

● تمشک پای 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

dash szenzoroknak külön dashboard، illetve ahhoz szükséges kábelek، 1000 Ω-os ellenállások

● tápforrás - پاوربانک

مرحله 2: Szenzorok رزبری پای

رزنبری Pi Szenzorok
رزنبری Pi Szenzorok

Második lépésként sszeállítottuk a hardveres részt، vagyis bekötöttük a 2 ultrahang szenzort és feltelepítettük az operációs rendszert Raspberry Pi-re. Ezek után، hogy a működésüket is ellenőrizzük، pár sornyi kóddal teszteltük azt.

مرحله 3: Alapkód Megírása

Alapkód Megírása
Alapkód Megírása

Következőleg az alap kódot írtuk meg. Az elgondolás alapja az objektumok (autók) érzékelése volt. Ezt úgy valósítottuk meg، hogy amennyiben egy a ki-vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Attól függően، hogy a kimenő، vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti، illetve növeli a tentózkodó autók számát خم شده.

مرحله 4: تسلتس

تسستلس
تسستلس

A munka során minden kódrész megírása után teszteltünk، hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk، illetve، hogy könnyen kiszűrhessük، melyik részben történt höténten.

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei، illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok.

hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk شود، viszont tekintettel ARRA، hogy rendszert csak felállítani kelljen EGY esetleges helyváltoztatás esetén، AZ ELSO tesztelés után اگر használtunk szekvenciát، TOBB értékkel megadott.

مرحله 5: Funkciók اضافی

Funkciók اضافی
Funkciók اضافی

Az 5. lépésben egyrészt extra másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk be. Ezek közül először egy tweetelő، majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés ، ami a foglaltságról ad tájékoztatást.

مرحله 6: II. تسستلس

a következő lépésként az újonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

این یک توییتر résznél fedeztünk fel egy olyan hibát ، ami a kód működésének leállásához vezethet است. یک توییتر می تواند از یک دوپلیکولت استفاده کند ، در حالی که 30 per 50 ولت در foglaltság است ، و اکثر آن در az ، hibát jelez ، و یک برنامه nem fut le است. Ezt egy egyszerű időkiírás segítségével valósítottuk meg، ami a problémát meg is oldotta is a posztok hitelességét és segít javítani.

مرحله 7: Főpróba

فپروبا
فپروبا
فپروبا
فپروبا

Utolsó lépésként a teljes összeállított rendszert kellett tesztelnünk. Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el. Ez esetben is szükség volt egy kis paraméterezésre، amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát.

A tesztet 3 önkéntes segítségével végeztük، tehát a kocsik elhaladásával a foglaltság nőtt، and amikor azok a parkolót elhagyták، a foglaltság visszackökékén az eredeti. A teszt alapján megállapítottuk، hogy 1.5-ös set up time (time sleep) volt a legoptimálisabb arra، hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz، hogy a munkánkat a vizsga során be tudjuk mutatni، egy kartondobozból készített،، pályát”hoztunk létre، ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek.

توصیه شده: