فهرست مطالب:

گام شمار آردوینو: 3 مرحله
گام شمار آردوینو: 3 مرحله

تصویری: گام شمار آردوینو: 3 مرحله

تصویری: گام شمار آردوینو: 3 مرحله
تصویری: Lesson 95: Using L293D 4 DC Motors Shield for Arduino UNO and Mega | Arduino Step By Step Course 2024, جولای
Anonim
گام شمار آردوینو
گام شمار آردوینو

Vandaag gaan ween make-shift stappenteller maken arduino را ملاقات کرد.

تدارکات

Hiervoor heb je minimaal het volgende nodig:

LCD 1x 16x2

1x سوئیچ لرزش aethdx

1 برابر آردوینو اونو

مقاومت 1x 220 اهم

(جامپر) کابلز

مرحله 1: برنامه نویسان

برنامه نویسان
برنامه نویسان

Het programmeren van de stappenteller is het eenvoudigste gedeelte. Je begint met het importeren van de LiquidCrystal Library en vervolgens initialiseer je de LCD: Dit doe je door nog boven de setup te zetten

LCD مایع LiquidCrystal (pin1 ، pin2 ، pin3 ، pin4 ، pin5 ، pin6)

Pin 1 en 2 zijn voor de Register ثبت نام انتخاب کنید برای خواندن/نوشتن در LCD ، در مورد zijn bij ons pin 12 en pin 11. Pin 3 t/m 6 worden aangesloten op DB4 t/m DB7، wij gebruikte hiervoor pin pin 2، 3 ، 4 در 5.

Vervolgens beginiseer je twee variabelen ، aen integer waarde voor de sensor و یا integer warde voor het anantal stappen ، vergeet ook niet op de variabel van stappen op 0 te zetten!

در تنظیمات اعلام کننده je hoeveel rijen je wilt hebben، omdat deze LCD standard een 16x2 is veken we dus ook met 16 kolommen en 2 rijen. Dit is het lcd.begin (16، 2) gedeelte، vervolgens kan je nog een vaste tekst erop afbeelden door lcd.print in de setup te gebruiken، dit hebben wij gedaan met het Aantal stappen omdat dat niet hoeft te veranderen.

در حلقه ga je deklareren waar de variabel sensor op gebaseerd is، namelijk aan de output pin van shakeswitch، dit is on A1 note: dit moet wel op een analoge pin!

مرحله 2: Opzetten

Opzetten
Opzetten

Nu de code klaar می تواند با استفاده از پتانسیومتر مورد استفاده قرار گیرد. De door ons gebruikte aethdx shakeswitch is niet moeilijker in elkaar te zetten. Je sluit namelijk de ene kant aan op de 5 volt en de andere kant sluit je aan op een analoge pin. Het moeilijkere gedeelte de LCD است. همه شما شروع به کار کردید و از طریق سرصفحه از طریق تماس با LCD تماس گرفتید.

پتانسیومتر Zet een (draaiknop) با استفاده از بلوز می توانید تخته نان را از هم جدا کنید. این مورد در زمینه ایجاد صفحه نمایش LCD با پس زمینه رهبری شده است.

Nu het aansluiten zelf. Houd de LCD zo voor je dat de pinnen aan de bovenkant zitten، sluit het dan op de volgende volgorde van links naar rechts aan:

GND - پتانسیومتر زمین وان (rechterpin als de draaiknop naar jou toewijst)

VCC (Voltage at the Common Collector) - De nam geeft het al weg، voltage، deze moet op 5 volt.

VU (واحد حجم) - De Wiper van de potentiometer (میدلست پین) ، dit regelt het contrast van de background -LED

RS (ثبت نام انتخاب کنید) - پین دیجیتال Moet op een، in on geval staat die op 12.

RW (خواندن/نوشتن) - Moet op de ground

E (فعال کردن) - Moet op een digitale pin، on ons geval staat die op 11.

DB0 t/m DB3 - Kunnen genegeerd worden.

DB4 t/m DB 7 - Moeten worden aangesloten op ook weer pin pin، in ons geval is dat DP 2 t/m 5

LED - De laatste twee pinnen heten beide LED. چراغ اتصال دهنده آنود است و چراغ برگشتی کاتد است. با استفاده از آنود می توانید مقاومت 220 ولت و 5 ولت را تشخیص دهید. En de kathode sluit je rechtstreeks aan op de ground.

مرحله 3: کلار

کلار!
کلار!
کلار!
کلار!

Dat is alles wat je hoeft te doen voor een werkende potentiometer in elkaar te zetten. Natuurlijk is het met zoon enorme breadboard wel erg onhandig، daarom kan je ook de kleinere variant kiezen en door die direct onder de Arduino te doen bespaar je zo heel veel ruimte. Op de mini breadboard werkt die hetzelfde als de grotere variant. Vergeet dan wel niet om een rij over te laten voor de 5 volt aansluitingen.

توصیه شده: